De Arnhemse taxi is snel ter plaatse ☎ 026 - 260 26 26
De Arnhemse Taxi staat 24/7 VOOR U KLAAR
☎ DIRECT EEN TAXI

Taxi delen: aangenaam gezelschap of saaie rit?

Taxi delen: aangenaam gezelschap of saaie rit?

Taxi delen: aangenaam gezelschap of saaie rit?

De normaalste zaak van de wereld, toch?

In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld: een taxi delen. In Nederland blijkt dit fenomeen toch lastiger te zijn. Wat zijn voor mensen argumenten om wel- of geen taxi met een vreemde te delen? In dit blog leest u meer ontwikkelingen op dit gebied in de taxi wereld. Wilt u zelf een taxi bestellen in de omgeving van Arnhem? Of u er nu een wil delen of niet, de Arnhemse Taxi staat voor u klaar!

Deel je taxi via een app

Heeft u weleens geprobeerd om ergens achteraf een taxi te bestellen op feestdagen? Dat is vaak lastig, zoals u wellicht zelf al eens heeft ondervonden. Maar wat nu als er een app ontwikkeld wordt waarmee je je taxirit kunt delen met iemand anders? Deze app is inmiddels te downloaden onder de naam Yeller. Je geeft aan welke route je wilt gaan afleggen, en hoe laat je dat wilt doen. Is er iemand waarmee jouw taxirit overlapt? Dan kun je via de app met elkaar chatten en bepalen of je de taxirit wilt delen. Wat zijn nu eigenlijk de voor-en nadelen van dit concept?

Taxi delen: aangenaam gezelschap of saaie rit?

Voordelen van het delen van een taxi

Sommige mensen vinden het onprettig om alleen te reizen. Door een taxi te delen heb je gezelschap. Daarnaast bespaar je natuurlijk ook op de kosten van je taxirit, omdat je deze met elkaar kunt delen.

Tevens ben je ook nog eens milieubewust bezig, aangezien er door taxi’s zo’n 32% minder kilometers wordt gereden wanneer mensen hun taxi delen. Je reist dus veiliger, goedkoper én milieubewuster!

Wat zijn dan de nadelen?

Een van de nadelen die worden genoemd, is het feit dat er moet worden omgereden. Het is hoogstwaarschijnlijk dat uw medepassagier vanuit een ander punt vertrekt dan u, waarop de route aangepast moet worden. Daarnaast kan een taxirit met een onbekende mede passagier tegenvallen wanneer deze zich niet weet te gedragen, een onprettige geur met zich meedraagt of vervelende verhalen vertelt. Toch weten wij uit ervaring dat het delen van een taxi in veel gevallen juist goed is voor het sociale praatje dat vaak tijdens taxi ritten gemaakt wordt!

Bestel uw taxi in Arnhem

Wat uw keuze ook is, een veilige taxirit, service en gunstige tarieven zijn voor iedereen weggelegd, niet waar? In de omgeving van Arnhem biedt de Arnhemse taxi een voordelige taxiservice. Of u nu wel of geen taxi wilt delen: bestel snel uw taxi en bel ons op telefoonnummer: 026-2602626.

Taxi delen